Iata insa ce a lasat in urma vremea capricioasa:
Ieri, in Bucuresti se circula extrem de greu, chiar si pe drumurile principale. Primarul Traian Basescu a declarat ca circulatia va reveni la normal in aceasta seara. Edilul Capitalei a spus ca a scos in strada sambata noapte peste 80 de utilaje care au imprastiat apa cu sare. Abia apoi au iesit din garaje plugurile, tractoarele si autobasculantele. Pentru ca nu au deszapezit in fata institutiilor pe care le conduc, prefectul Capitalei, primarii sectoarelor 4, 5 si 6, precum si ministrul industriilor, Dan Ioan Popescu, vor fi amendati de Basescu cu cate 50 milioane lei.
In judetul Ilfov, la podul intre Pantelimon si Voluntari, stratul de zapada viscolita era ieri de 1,5 metri, iar in comuna Tunari ajunsese pana la geamurile caselor. La Satu Mare si Sighetu Marmatiei, temperaturile au coborat pana la -24 grade, iar in Bucuresti ieri dimineata s-au inregistrat -7 grade Celsius.
Pericolul de inundatii se mentine pe raul Dorna din cauza unui blocaj de gheata, iar majoritatea raurilor sunt la cote peste cele normale pentru aceasta data. Dunarea are un debit dublu fata de cota normala pentru aceasta data, iar pe sectorul romanesc debitul este in crestere.
Peste o suta de TIR-uri erau ieri blocate la Vama Nadlac, in sir de cativa kilometri lungime. Autoritatile maghiare nu permit trecerea decat la 20-30 de minute si numai daca autovehiculele sunt dotate cu lanturi antiderapante.
Furtuna de zapada din Dobrogea a intrerupt navigatia in porturile maritime si a produs perturbatii si in traficul rutier. Vantul a batut ieri cu viteze de pana la 70 km/h, astfel incat autoritatile au inchis porturile Constanta, Mangalia, Midia si pe canalul Dunare -Marea Neagra. Valurile la tarm au fost de 5-6 metri, iar in larg de peste 8 metri.

Zapada care se afla pe strazile Capitalei ingreuneaza traficul rutier. Iata ce ii sfatuiesc politistii de la Brigada Rutiera pe conducatorii auto:
sa nu opreasca masina in zonele de interzicere pe banda a II-a sau in dreptul altor vehicule pentru a nu impiedica interventia utilajelor de deszapezire.
sa nu stationeze pe traseul de deplasare a mijloacelor de transport in comun;
sa nu opreasca pe liniile de tramvai, in intersectiile unde acestea se deplaseaza;
sa-si doteze masina cu lanturi antiderapante;
sa nu bruscheze directia, franarile si accelerarile accentuate;
sa aiba instalatia de climatizare in buna stare de functionare;
deplasarea cu autoturismul sa se faca numai daca este necesitate urgenta. Este recomandat sa se foloseasca mijloacele de transport in comun.

Soferii care au vrut sa-si scoata azi masinile din parcare au trebuit sa iasa ieri la lopata. Troienele din jurul autovehiculelor au fost „daramate,, dupa zeci de minute de munca in frig

 
 

Urmărește-ne pe Google News