„Voi mai susţine câteva spectacole, apoi asta va fi tot. Cred că am făcut destul”, a declarat Nana Mouskouri în interviul pentru Der Spiegel.

„Nu mă pot preface că sunt o femeie tânără. Nu vreau să fac rău oamenilor. N-am dreptul să urc pe scenă şi să cânt prost, chiar dacă publicul mă aplaudă pentru asta”, a continuat Nana Mouskouri.

Pentru a marca evenimentul împlinirii vârstei de 90 de ani, pe 13 octombrie 2024 va fi lansat un album cu unele dintre hiturile sale, reînregistrate de o orchestră.

„Când aud aceste înregistrări, nu mă pot opri din plâns”, a mărturisit Nana Mouskouri pentru Der Spiegel.

În 2008, Nana Mouskouri, care a înregistrat peste 1.500 de cântece, abordând atât muzica populară, cât şi genurile jazz şi pop, şi-a luat rămas-bun de la public, în timpul unui concert susţinut la Atena.

Însă în anul următor a revenit pe scenă, mărturisind că era prea plictisită pentru a sta departe de activitatea concertistică.

Nana Mouskouri a venit ultima oară în România la 5 martie 2016, când a susținut un impresionant concert la Sala Palatului din București.

În 2012, artista mărturisea că trece printr-o perioadă deprimantă deoarece casa ei de discuri nu mai este interesată de ceea ce face.

Nana Mouskouri s-a născut la 13 octombrie 1934, în localitatea Chania din insula Creta, Grecia. Numele real al artistei este Ioanna Mouschouri.

Urmărește-ne pe Google News