„Există un al doilea dosar în care dorim să vedem ce s-a întâmplat în spitalele din România și de ce au murit copiii noștri în spitalele din România. Acel dosar este în continuae la procurori, întrebăm procurorii, nici măcar nu ne răspund la solicitări. Iată, sunt opt ani”, a declarat Narcis Hogea.

De fapt, probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul și să se uite, că asta e justiția din România – să treacă timpul, că se uită și după aia nu se întâmplă nimic”, a adăugat bărbatul.

Pe băiatul meu nu îl mai aduce nimeni înapoi, dar mi-aș fi dorit să existe pedepse clare, pentru ca oamenii să nu uite. Să se gândească după aia că trebuie să facem ceva. (…) Colectiv există în România în fiecare zi, numai că nu se mai știe acest lucru și îmi pare tare rău.

Narcis Hogea, tatăl unei victime de la Colectiv:

Întrebat dacă are un mesaj pentru cei care ar putea să schimbe lucrurile în România, Narcis Hogea a răspuns: „Mi-aș dori să se gândească la copiii lor și să-și închipuie că la un moment dat unul dintre ei poate să aibă nevoie de ajutor și nu merge cu un telefon, cu o pilă. Ce o să facă? Ce o să se întâmple? Ar fi în siguranță dacă tinerii ar ajunge în spitalele din România?.

Cristian Popescu Piedone a executat un an și o lună din condamnarea de patru ani de închisoare primită în dosarul Colectiv, în mai 2022. Judecătorii de la Curtea Supremă au admis miercuri recursul său în casație și l-au achitat pentru acuzația de abuz în serviciu. Decizia este definitivă, iar Piedone urmează să părăsească penitenciarul.

65 de oameni au murit în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv, din cauza artificiilor folosite în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity.

În calitatea sa de primar, Cristian Popescu Piedone a fost cel care a autorizat funcţionarea clubului.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News