Unu din patru cupluri din România are probleme de fertilitate, iar cele mai multe nu recurg la tratamente, considerând că aşa este viaţa, arată studiile specialiştilor în infertilitate, făcute publice de dr. Andreas Vythoulkas.
Statisticile medicale, dar şi cele ale INS, care arată că numărul naşterilor din România a atins în 2013 cel mai scăzut nivel după 1945, au determinat autorităţile să ia din nou în discuţie reluarea Programului naţional de fertilizare in vitro şi transfer embrionar, lansat de Ministerul Sănătăţii în 2011 şi oprit după ce s-a constatat că a avut o rată foarte mică de reuşită, după 1.129 de proceduri de fertilizare născându- se doar 197 de copii.
“Este bine că îl vom redeschide, dar trebuie să fim atenţi, pentru ca banii pe care îi alocăm, o sumă considerabilă, să aibă efectele scontate şi să ajungă la acele persoane care au nevoie de ei şi care merită”, a spus, sâmbătă, Nicolae Bănicioiu, care consideră că înainte ca programul să fie reluat trebuie stabilite criterii clare de selecţie a clinicilor implicate în program şi a cuplurilor beneficiare.
În 2011, bugetul alocat programului a fost de patru milioane de lei, Ministerul Sănătăţii susţinând financiar o singură procedură de fertilizare in vitro pentru fiecare cuplu, în două etape: 4.920 de lei după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Nemţii vor liber la sex între fraţi

Pentru că nu mai ştiu ce să facă pentru a-şi convinge cetăţenii să aibă copii, autorităţile germane au lansat recent o idee de-a dreptul halucinantă. Vor să bage în legalitate relaţiile incestuoase între fraţi, dacă acestea sunt de bunăvoie, în speranţa că astfel vor contabiliza mai multe naşteri.

Urmărește-ne pe Google News