Khamenei consideră atacul din 7 octombrie ca fiind legitim

El a menționat că atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, soldat cu aproximativ 1.200 de morți și a luarea a 250 de ostatici în Gaza, a fost un act legitim, la fel ca și atacul Iranului din această săptămână.

Iranul nu va „amâna și nu se va grăbi să își îndeplinească datoria” în confruntarea cu Israelul, a adăugat el, descriind „acțiunea strălucită” a atacului cu rachete din această săptămână împotriva Israelului drept „complet legală și legitimă”.

„Apel ca lumea musulmană să se unească”

Remarcile sale vin la mai puțin de o săptămână după ce Hassan Nasrallah – liderul grupului militant libanez Hezbollah, susținut de Iran – a fost ucis într-un atac aerian israelian.

Corespondentul Sky News pentru Orientul Mijlociu, Alistair Bunkall, a declarat că discursul liderului suprem iranian este un „apel ca lumea musulmană să se unească” împotriva a ceea ce este consideră a fi agresorul major, Israelul.

„Aceasta este o apariție pentru a arăta sfidare, dar și putere în fața unei perioade foarte dificile pentru Iran și pentru apropiații săi”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News