„Seara trecută, în jurul orei 21.00, nava-tanc ATA OCEAN, sub pavilion Barbados, a fost dezeşuată şi ancorată la mila 6 pe Canalul Sulina. Nava a primit aviz pentru a-şi putea continua voiajul spre portul de destinaţie”, au transmis, vineri, reprezentanţii Autorităţii Navale Române, relatează News.ro.

Aceștia au amintit că joi, în jurul orei 13.50, nava, care naviga aval pe Canalul Sulina în balast, eşuase pe malul drept, la mila marină 17. Întrucât nu a reuşit să se dezeşueze cu mijloace proprii, s-a solicitat intervenţia unui remorcher.

Nu s-au înregistrat victime

Remorcherul Sulina 2, aparţinând AFDJ Galaţi, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezeşuării. De asemenea, un ofiţer al Căpităniei Portului Sulina a fost prezent la faţa locului pentru a evalua situaţia.

„Nu au fost înregistrate victime, nu au fost identificate urme de poluare, iar toate sistemele navei sunt funcţionale, cu echipajul aflat în siguranţă. Operaţiunea s-a desfăşurat fără incidente, iar cauza eşuării urmează să fie stabilită ulterior, în urma investigaţiilor.

Traficul naval nu a fost afectat, deoarece adâncimile din zonă sunt suficiente, iar şenalul navigabil este suficient de larg pentru a permite desfăşurarea normală a traficului”, au mai precizat reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Urmărește-ne pe Google News