Rămășițele navei „USS Stewart” au fost găsite la începutul lunii august, la o adâncime de aproape 1.065 de metri (3.500 de picioare) în Sanctuarul marin național Cordell Bank. Acesta este situat la aproximativ 80 de kilometri (50 de mile) nord-vest de San Francisco. 

Nava s-a scufundat acolo în timpul unor exerciții de tragere la țintă, în anul 1946, însă locația exactă a fost necunoscută. Asta până recent, când epava a fost redescoperită de trei vehicule subacvatice autonome (AUV).

Video: Nava „USS Stewart”

În acest context, trei vehicule autonome desfășurate de firma de cercetare marină robotizată, Ocean Infinity, au scanat fundul oceanului în Sanctuarul Marin Național Cordell Bank, situat în nordul Californiei.  

„Scanările sonare preliminare au arătat că Stewart este în mare parte intact”, se arată în declarație. 

„Acest nivel de conservare este excepțional pentru o navă de vârsta sa și o transformă într-unul dintre cele mai bine conservate exemplare cunoscute ale unui distrugător al Marinei SUA”.

De asemenea, s-a efectuat un studiu sonar de către echipă și a fost trimis un vehicul telecomandat, echipat cu o cameră pentru efectuarea unei inspecții vizuale. 

„Am acoperit-o foarte rapid și la rezoluție înaltă”, a spus Andy Sherrell, directorul operațiunilor maritime ale Ocean Infinity. 

Urmărește-ne pe Google News