Cerealele transportate de navă trebuiau să ajungă în Egipt, iar acum grupul TTS va opera cele 26.550 tone de grâne ucrainene.

TTS Operator și Canopus Star vor interveni pentru recuperarea cerealelor din hambarul nr. 3, care a suferit avarii.

De asemenea, cerealele din celelalte patru hambare ale navei, alături de cele recuperate în urma atacului vor fi transbordate de către TTS Operator după ce va fi desemnată o navă care să preia marfa.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Atacul asupra navei ucrainene a avut loc în noaptea de 11 spre 12 septtembrie „în afara apelor teritoriale ale țării noastre, dar în Zona Economică Exclusivă a României, la aproximativ 30 de mile marine (aproximativ 55 km) de localitatea Sf. Gheorghe”, a anunțat atunci Garda de Coastă.

Comandantul navei, care se afla „în marș de la Cernomorsk (Ucraina) către Istanbul (Turcia) a transmis un mesaj radio prin care informa că la bordul navei a avut loc o explozie” și „a solicitat schimbarea rutei de navigație către Constanța în vederea evaluării efectelor”, se mai preciza în comunicatul Gărzii de Coastă.

„Grâul şi securitatea alimentară nu ar trebui să fie niciodată o ţintă pentru rachete. Aşteptăm cu interes răspunsul lumii”, a reacționat atunci președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News