Din 2009, când a salvat un băiețel dintr-un incendiu, în Bronx, numele lui Horia Crețan este cunoscut întregii lumi. Ba mai mult, pentru americani el este bunul samaritean. Imagini din timpul operațiunii de salvare, în care românul și-a riscat viața pentru a-l scoate din flăcări pe micuțul de doar patru ani au făcut înconjurul lumii. Postul CNN a difuzat nu doar filmulețul, ci și reportaje cu pompieri care au povestit actul de eroism al lui Crețan.
Loredana a fost și ea în 2009 invitatul special la CNN pentru a face dezvăluiri despre revoluţia muzicală din decembrie 1989. Ea a vorbit despre perioada sumbră a comunismului când era doar o adolescentă pe care, datorită succesului ei, regimul a vrut să o cenzureze.
În același reportaj trupa BUG Mafia a povestit cum tinerii din România și-au găsit, după 1989, refugiul și adevărul în muzica hip-hop, un stil care pe vremea lui Ceaușescu era prea puțin cunoscut.
O nouă lege propusă de guvernul român în care se cerea vrăjitoarelor, ghicitoarelor și astrologilor să plătească taxe a avut ecouri și peste hotare. Mai exact în America. Cei de la CNN au difuzat un material cu reacția câtorva practicante ale magiei față de propunerea guvernului. O lume întreagă le-a văzut atunci pe vrăjitoare dând în bobi și făcând incantații, pentru ca legea să nu fie promulgată.
După ce a apărut la un show de modă purtând o uniformă de nazist, primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, a fost criticat de jurnaliștii de la CNN, pentru gestul său extrem.
În timpul alegerilor prezidențiale din 2004, Ion Iliescu, președinte pe atunci, intra în direct la CNN pentru a explica situația confruntării politice dintre Năstase și Băsescu. Dacă pentru postul american, intervenția fostului șef de stat a făcut lumină în privinţa scrutinului, pentru români stand-up-ul lui Iliescu a fost motiv de amuzament, acesta fiind ridiculizat pentru engleza pe care o vorbea.
Și scena în care senatorul PC Marius Marinescu şi deputata PD-L Anca Constantinescu s-au bătut cu apă în timpul unei emisiuni a fost preluată de postul american de televiziune. Cearta pentru fotoliul de parlamentar dată în direct a făcut, de altfel, înconjurul lumii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro