Negocierile au durat aproape patru ore, însă în urma discuțiilor purtate între edilul șef brăilean și reprezentanți ai sindicatului, atât local cât și de la București, nu s-a ajuns la nicio înțelegere.

Societatea a propus o crestere salarială pentru muncitori de 7,5 % la salariul de încadrare, la care se aplică si sporurile care, cumulat, ar însuma 75% din salariu.

Pe de altă parte, sindicatul a propus o creștere salarială de 21% pentru lunile următoare și de 33% din octombrie.

”În calitate de primar, pentru o maximă transparență, am solicitat ca sindicatul să verifice împreună cu cei din conducerea societății veniturile și cheltuielile societății și dacă se regăsesc fondurile necesare creșterea să fie mai mare, dar să nu se ajungă la falimentul societății. Reprezentanții sindicatului au prezentat salariatilor rezultatul negocierilor și au stabilit respingerea ofertei și persistenta în blocarea traficului. Ulterior, cel mai penibil lucru este că au refuzat semnarea unui document care să ateste cele discutate și unii au spus că nu au avut mandat să semneze și să negocieze, iar altii după ce au spus că mai întârzie nu au mai răspuns la telefon. Jenant…… ca să nu spun altfel”, a scris pe Facebook primarul Brăilei.

Totodată, primarul Brăilei a dat asigurări că societatatea Braicar va acorda despăgubiri brăilenilor care au abonament și va recupera suma de la cei vinovați.

”Brăilenii care au fost fost nevoiti să achite sume suplimentare de bani ca urmare a lipsei transportului vor acționa in instanță Braicar, care va chema în solidar persoanele vinovate”, spune primarul.

În plus, Dragomir a anunțat că Braicar a publicat anunț pentru angajarea de noi șoferi având în vedere că în urma a două runde de negocieri nu s-a ajuns la o înțelegere cu angajații.

Este a șasea zi de grevă la Braicar Brăila,  singurul operator de transport public local. Sunt șase zile de când în acest oraș nu mai circulă niciun autobuz ori tramvai, spre disperarea brăilenilor care trebuie să scoată din buzunare bani în plus pentru a circula dintr-o parte în alta a orașului.

Citește și: Cât cere ANAF pe un Logan utilizat ca taxi. Are 320.000 de kilometri la bord și e scos la licitație

Urmărește-ne pe Google News