USLM a început încă din luna iulie tratativele, dar discuțiile au întârziat deoarece Metrorex a așteptat o întrunire a Consiliului de Administrație pentru stabilirea unei comisii de negociere din partea companiei. Până în prezent, nu s-a rezolvat, însă, nimic.

„Negocierile în impas. Ne-am săturat de mimarea dialogului social. Salariații merită respectați mult mai mult!”, a postat, marți, pe grupul de Facebook al USLM, președintele sindicatului, Artimon Marian.

Gata de grevă generală

Sindicaliștii sunt gata de grevă generală dacă nu se rezolvă situația. În prezent, Metrorex are peste 5.000 de salariați, toți nemulțumiți de cât încasează.

„Salariul mediu net în cadrul Metrorex este de 7.000 lei. Salariile la metrou nu sunt mari. Există doar o senzaţie că salariile sunt mari. Dacă mergeţi la Kaufland, unul care pune materiale pe rafturi are 4.200 lei în mână”, a spus Marian Artimon.

„La CFR au crescut salariile”

În continuare, sindicaliștii au aratat că tot mai mulți angajați ai Metrorex migrează către CFR, unde salariile sunt mai mari, dar și mediul de lucru este mai sănătos.

„Prin implementarea statului personal feroviar, la CFR au crescut salariale. O persoană spune: mă duc la CFR, aer curat, soare, nu e praf, nu e pulbere, nu e câmp electromagnetic, că nu stă într-un tub plin de câmpuri electromagnetice de tot felul de frecvenţe. Salariile din exterior au ajuns ca ale noastre, motiv pentru care alegerea este către un loc de muncă mai bun decât Metrorex. Migraţia de la CFR către Metrorex a încetat”, au mai spus sindicaliştii.

Potrivit reprezentanţilor USLM, angajaţii CFR Călători au venituri cu 2.000-3.000 lei mai mari, în unele cazuri.

Urmărește-ne pe Google News