Șeful CNADNR a vizitat, sâmbătă și duminică, trei șantiere la drumuri aflate în lucru în județul Gorj, unul dintre acestea fiind cel de la Transalpina.
Neagă afirmă că a putut constata la față locului neîndeplinirea obligațiilor contractuale pe care firmă Romstrade, deţinută de Nelu Iordache, le avea pentru a finaliza anul acesta lucrările de construire a șoselei Transalpina, cea mai înaltă șosea din țara, care pornește din județul Gorj, din localitatea Bumbesti Pitic, trece prin județele Hunedoara, Vâlcea și Sibiu, și ajunge până la Sebeș, în Albă.
„Sunt două motive pentru care vom trece la rezilierea contractului cu cei de la Romstrade. Primul ar fi acela că nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale pe care le aveau, iar cel de-al doilea este dat de faptul că firmă a intrat în faliment”, afirmă Neagă. Șeful CNADNR dorește că în perioadă sezonului rece compania pe care o conduce să reușească să desemneze un nou constructor care să execute restul lucrărilor la Transalpina în cursul următorului sezon cald.
„Șoseaua și zonă prin care trece Transalpina sunt de o frumusețe rară și e păcat să nu ducem lucrurile la bun sfârșit. Vom face o evaluare a lucrărilor care mai sunt de efectuat și vom încerca să găsim o sursă de finanțare pentru acestea astfel încât la primăvară, când va fi din nou vreme frumoasă, să avem și constructor nou și banii pentru a finaliza acest proiect”, a menționat Narcis Neagă.
„Pentru această lucrare sunt bani, dar nu mișcă nimeni nimic. Nici măcar acum, când știau că voi fi eu în zonă, nu am văzut muncitori la lucru. Voi monitoriza foarte atent lucrările. Voi veni din zece în zece zile pentru a vedea eu cum evoluează lucrările pentru că am văzut că acest contract este tratat prost de către constructor”, afirmă directorul general al CNADNR.Narcis Neagă afirmă că i-a invitat pentru marți la București pe reprezentanții firmei implicate în modernizarea sectorului de drum amintit, precum și pe proiectantul și pe consultantul care ar trebui să se ocupe de bunul mers al lucrurilor.