”Dacă apar cazuri, DSP-ul din localitate este cel care va propune măsura închiderii. Dacă avem un caz într-o clasă, el merge către unitatea spitalicească pentru evaluare, ceilalți sunt în carantină la domiciliu 14 zile, clasa este închisă. Când sunt cel puțin trei copii din clase diferite, atunci ei merg către unitățile spitalicești, ceilalți copii intră în izolare, școala se închide pentru dezinfecție 14 zile. Decizia se ia în momentul în care s-a depistat cazul pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru.
În cazul în care se dovedește că elevul este asimptomatic, acesta va sta și el în izolare acasă și nu la spital.
Ministrul Sănătății mai precizează că este important ca medicii de familie să știe foarte bine cine sunt elevii cu boli cronice, urmând ca aceștia să urmeze cursurile doar online.
”Am avut discuții și cu medicii de familie. Totul (nemulțumirea medicilor – nr.r) a plecat de la limita de timp. Acești copii nu au mai fost evaluați de o lungă perioadă de timp. Ar trebui să avem un efort comun în care să știm că ei vor merge în siguranță către școli.
Important e să îi avem identificați pe cei care au boli cronice: aici pot fi terenuri pe care se infectează. Dacă părinții lor optează pentru un învățământ online, noi o să le dăm această posibilitate”, a mai spus Nelu Tătaru.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro