S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari. În București, ne gândim la Romexpo sau Arena Națională.

Nelu Tătaru:

„Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, având zone de așteptare, unde se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat. Medicul verifică bolile concomitente, verifică posibila stare alergică, iar apoi va mai fi o altă zonă postvaccinare, în care cel venit la vaccin va rămâne 15 minute, pentru a putea fi observat și evaluat”, a completat ministrul.

Nelu Tătaru a mai spus că primele doze primite de România vor fi distribuite către spitale.

„În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă „simbolică” de 10.000 de doze, asta însemnând vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane, pe care le vom dirija către secțiile de boli infecțioase”, a declarat Tătaru la Digi24.

Ulterior, vor ajunge în ţară, în fiecare lună, eşalonat, alte doze de vaccin, a precizat ministrul pentru Agerpres.

„Vom primi eşalonat doze în fiecare lună, începând cu luna ianuarie, 600.000 de doze pentru 300.000 de persoane şi vom începe cu personalul medical din unităţile clinice publice şi private. În general, la fel va fi şi a doua lună, noi sperăm spre un milion şi atunci să putem merge şi spre celelalte categorii, urmând ca populaţia generală să intre din martie-aprilie pentru aceste vaccinări, ajungând până în luna iunie”, a declarat Tătaru.

Ministrul sănătăţii a amintit că vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară şi se va efectua gratuit.

El a precizat că, pentru început, în Bucureşti vor funcţiona 32 de centre de vaccinare.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News