”Din 15 mai, când am luat acele măsuri de relaxare sau de revenire la normal, au fost anumite evaluări care s-au impus pentru a gestiona aceste relaxări. Au fost momente mai dificile, când s-au ținut evaluările naționale, bacalaureatul”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.
Apoi a continuat: ”Plecând de aici, pe parcursul verii, s-a lucrat efectiv în comisii comune, sub coordonarea Ralucăi Turcan, pentru începutul anului școlar. S-a concretizat duminică seara, prin semnarea unui ordin comun de către ministrul sănătății și ministrul educației, în care se preconizează cum se va deschide acest an școlar”
”Avem acolo anexele și regulile care trebuie respectate pentru a avea cât mai puține cazuri. S-a decis ca ultima evaluare epidemiologică să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autoritățile locale, iar consiliul de administrație să decidă scenariul care poate fi aplicat pentru acea unitate școlară”, a mai declarat ministrul.
Suntem în primul val pandemic. Suntem în situaţia în care am gestionat cea de-a doua fază a primului val, urmând ca luna septembrie să reprezinte o adevărată provocare. Este o perioadă pe care trebuie să o gestionăm nu numai noi, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Economiei, ci toată populaţia, septembrie fiind o lună de încercare.
Nelu Tătaru:
Școlile vor fi redeschise pe 14 septembrie, iar anul școlar va avea o durată de 34 de săptămâni, fiind mai scurt cu o săptămână decât anul școlar 2019-2020.
Cursurile se vor încheia pe 19 iunie 2021.
Școlile, liceele și grădinițele au fost închise din 11 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro