„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Tătaru Nelu, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși (jud. Vaslui) și deputat în Parlamentul României, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale)”, a transmis DNA.

Anchetatorii spun că au probe că, în perioada 3 aprilie 2024-12 iulie 2024, medicul specialist Nelu Tătaru, angajat al Spitalului Municipal Dimitrie Castroian Huși, a primit mită constând în „sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători)”. Mita i-a fost dată, spun procurorii, pentru intervenții chirurgicale, consultații și eliberarea de rețete, spun procurorii.

Fostul ministru al sănătăţii Nelu Tătaru a fost audiat de dimineață la DNA Iaşi, iar procurorii au ridicat documente de la Spitalul Municipal Huşi. Tătaru a fost demis de la conducerea PNL Vaslui şi nu va mai participa nici la alegerile parlamentare. La ieşirea de la DNA, liberalul s-a declarat nevinovat și a spus că nu a condiţionat niciodată actul medical.

Nelu Tătaru, 52 de ani, a fost ministru al sănătății în perioada pandemiei COVID, între martie 2020-decembrie 2020.

Urmărește-ne pe Google News