Imaginile, geolocalizate de postul american de televiziune, arată patru luptători care aleargă spre monument. Aceștia au dat jos un steag ucrainean care era montat pe țeava tancului și au instalat steagul grupului Wagner pe partea de sus a tancului.
Mercenarii Wagner sunt apoi văzuți ridicându-și armele în aer și dând foc steagului ucrainean.
T-34 a fost un tip de tanc folosit de forțele sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar monumentul din Bahmut este dedicat forțelor care au eliberat orașul de trupele Germaniei naziste.
Acesta este situat la 500 de metri de râul Bakhmutova, ceea ce sugerează că forțele ucrainene s-ar fi retras din partea de est a Bahmutului, consolidându-și pozițiile la vest de râu.
Zelenski susține că armata ucraineană își va întări trupele din Bahmut
Armata ucraineană are în vedere să-şi consolideze poziţiile la Bahmut, oraș devenit epicentrul luptelor cu trupele ruse în estul Ucrainei, a transmis luni preşedinţia de la Kiev, pe fondul speculaţiilor despre o eventuală retragere a trupelor ucrainene din această localitate, scrie Agerpres, preluând AFP.
În cadrul unei reuniuni desfăşurate luni cu președintele Volodimir Zelenski, comandanţii- şefi ai forţelor armate ucrainene „s-au pronunţat în favoarea continuării operaţiunii defensive şi consolidării poziţiilor noastre la Bahmut”, a transmis preşedinţia ucraineană, într-un comunicat de presă.
Rusia încearcă din vara anului trecut să cucerească Bahmut, oraş din estul Ucrainei care avea circa 70.000 de locuitori înaintea războiului început de Moscova în urmă cu un an. Forţele Ucrainei şi ale Rusiei au suferit acolo pierderi grele.
Trupele ruse au înaintat în ultimele zile în jurul oraşului, pe care ameninţă să-l încercuiască, dar pe care ucrainenii continuă să-l apere cu înverşunare.
Liderul organizației paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui luptători sunt în prima linie a bătăliei de la Bahmut, s-a plâns duminică din nou de lipsa muniţiilor, atribuind acest lucru unei posibile trădări.
Mai mult, Prigojin a acuzat luni că reprezentantului grupării Wagner i-a fost refuzat accesul în cartierul general care coordonează „operaţiunea militară specială” desfăşurată de armata rusă în Ucraina. „Pe 6 martie, la ora 8 dimineaţa, reprezentantului meu la cartierul general i-a fost anulat permisul şi i s-a refuzat accesul”, a transmis Prigojin, prin intermediul serviciului său de presă.
De altfel, și soldații ucraineni au început să se plângă de lipsa acută de muniție pe frontul de la Bahmut.
Foto: captură video The Cube / Twitter.com
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina