cumparat, lapte, smantana si oua de la o femeie care vindea in piata. Laptele, despre care spunea ca e foarte proaspat, s-a branzit, smantana era amara.
Raspuns: Aceste produse nu pot fi vandute in piata, ci doar in hale speciale, dupa ce sunt verificate. Nu trebuie sa cumparati de la cei care vand in tot felul de sticle de plastic sau din galeti in care a fost vopsea. Ouale trebuie pastrate la cel mult 14Å¢C. Acest tip de comert trebuie reclamat administratorilor pietei.
* Cristian Soare, Bucuresti: De ce nu ii verifica nimeni pe cei care au magazine de carne in piata Big Berceni. Nici nu poti sa intri din cauza mirosului si a mizeriei.
Raspuns: Cunoastem situatia, dar din pacate acele magazine nu sunt autorizate, iar legea nu ne permite sa confiscam produsele comercializate in afara spatiilor autorizate. Vom solicita interventia primariei de sector, dar lumea ar trebui sa nu mai cumpere de pe trotuar, chiar daca produsele sunt mai ieftine.
* Laura Tudor, Bucuresti: De ce nu face medicul de circumscriptie un control in magazinele de pe Uverturii. Marfa e expusa pe cate o jumatate de metru. Iar in piata Veteranilor e un magazin unde pur si simplu vanzatoarele se spala pe maini intre bucatile de carne.
Raspuns: Autoritatea veterinara vrea sa elimine notiunea de expunere masiva a produselor din carne, branzeturilor sau oualor care nu sunt protejate sau se afla in afara spatiilor frigorifice. Marfurile trebuie expuse cu bucata, pentru ca scindarea lantului frigorific compromite produsul, inducand modificari organoleptice. De cate ori observati ca vanzatorul nu poarta manusi trebuie sa ii atrageti atentia sau sa reclamati magazinul respectiv la numarul de telefon 648.05.65. Pentru probleme mai grave puteti veni direct la sediul Directiei Sanitare Veterinare de pe strada Ilioara.