În prezent, pentru România, este permisă cumpărarea a trei tipuri de abonamente: basic – pentru un singur dispozitiv, standard – pentru două dispozitive și premium – patru dispozitive.
De la profil separat la cont nou
Până acum, sistemul de conturi individuale a fost testat limitat în America Latină, dar compania a anunțat că îl va implementa pe o scară mult mai mare.
Conform companiei, peste 100 de milioane de gospodării partajează conturile lor de Netflix, ceea ce „subminează abilitatea societății de a investi în viitor și de a îmbunătăți serviciile”.
Netflix a interzis deja partajarea de conturi în „termenii și condițiile” pe care trebuie să le accepți când îți cumperi un cont. Acolo scrie că un cont nu trebuie folosit decât într-o singură gospodărie. Dar până acum nu au existat urmări pentru cei care făceau asta.
Pentru început, compania va începe să analizeze cine sunt cei care își împart conturile. Dacă sistemul va detecta că un cont este folosit la comun, acesta nu va mai lăsa oamenii să se logheze și îi va încuraja să își facă un cont propriu plătit.
De asemenea, Netflix va adăuga facilități speciale care permit migrarea unui profil către un cont nou. În anumite țări, Netflix va permite partajarea unui cont cu oameni care nu locuiesc în aceeași casă, dar contra unei sume de bani extra.
Cei care călătoresc nu vor avea probleme
Concomitent, compania asigură utilizatorii că nu îi va opri să vadă filme dacă aceștia călătoresc, fie că vor deschide aplicația de pe televizoare sau dispozitive mobile.
Netflix a mai precizat că inițial utilizatorilor li se va întrerupe vizionarea și vor fi dați afară de pe profilurile partajate și că, drept urmare, acest lucru se va vedea în datele privind audiența show-urilor.
Netflix crede însă că unii dintre cei cu accesul restricționat se vor întoarce și vor plăti pentru un profil propriu, cum s-a întâmplat deja în America Latină.
Număr de utilizatori cât populația Pakistanului
Compania a făcut anunțul odată cu prezentarea rezultatelor sale financiare. Cifrele prezentate au arătat o creștere de 7,7 milioane de abonați în trimestrul al patrulea, până la un total de 231 de milioane, cât populația Pakistanului, țară în top cinci cele mai numeroase.
Veniturile totale pe 2022 au fost de 32 de miliarde de dolari, cu un profit net anual de 4,5 miliarde de dolari.
O parte din creștere a venit din noile inițiative, precum lansarea unui abonament cu reclame, dar și din interzicerea partajării de parole, scrie sursa citată.