Netflix este cel mai popular serviciu de filme online, fiind disponibil inclusiv în România. Compania a încasat 510 milioane de dolari datorită creșterii numărului de abonați. Spre comparație, în 2016 Netflix câștiga doar 215 milioane de dolari din aplicații. Netflix are acum 109,3 milioane de abonați la nivel mondial.

Datingul e în top

Aplicația de dating Tinder este parte a grupului Internet Active Corp (IAC), controlat de către miliardarul Barry Diller. IAC controlează foarte multe servicii și aplicații online, pe lângă Tinder având în curte și site-ul video Vimeo, Dictionary.com, HomeAdvisor sau motorul de căutare Ask.com.

Aplicațiile de mesagerie, între preferințe

Aplicația de chat LINE este listată pe bursă. Compania are o capitalizare de peste 10 miliarde de dolari. Serviciul de mesagerie LINE are 217 milioane de utilizatori. Recent, Bloomberg a scris că LINE vrea să își lanseze o criptomonedă pentru plăți online.

În top 10 se mai găsesc: Pandora, Tencent Video, iQIYI, HBO Now, Kwai, Google Drive și LINE Manga.

Pandora este un serviciu de muzică și radio online, din SUA.

Tencent Video este deținută de către gigantul Tencent, supranumit ”Facebook-ul Chinei”, în vreme ce iQIYI este o platformă video deținută Baidu, ”Google-ul Chinei”.

HBO este parte a concernului media Time Warner, care este preluat de către operatorul telecom AT&T.

Kwai este o ”rețea socială video” cu peste 400 de milioane de utilizatori, foarte populară în Indonezia.

În fine, LINE Manga este deținută tot de aplicația de chat omonimă.

În privința descărcărilor, cele mai populare aplicații sunt: WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, UC Browser, SHAREit, YouTube, Uber și Spotify.

WhatsApp, Messenger, Facebook și Instagram sunt deținute de către Facebook.

YouTube este parte a Google, Uber este un serviciu de transport foarte popular în toată lumea, în vreme ce Spotify este cel mai popular serviciu de muzică de pe internet.

UC Browser este unul dintre cele mai populare browsere de internet din China și este parte a Alibaba, ”Amazon-ul Chinei”.

Aplicația SHAREit este realizată de către compania Softonic.

Cele mai profitabile jocuri

Mai departe, Sensor Tower are și un clasament cu cele mai profitabile jocuri.

Cele mai profitabile la nivel general sunt: Monster Strike, Honor of Kings, Fate/Grand Order, Clash Royale, Candy Crash Saga, Puzzle & Dragons, Westward Journey, Lineage 2, Clash of Clans și Game of War.

Monster Strike este realizat de către Mixi, o rețea socială din Japonia.

De asemenea, compania face și un clasament general al companiilor care domină aplicațiile și jocurile.

În privința jocurilor, principalele companii sunt: Tencent, Gameloft, Electronic Arts, Ubisoft, Outfit7, TabTale, King, Kingsoft, Supercell și BitMango.

În privința aplicațiilor, cele mai importante companii, în funcție de descărcări, sunt: Facebook, Google, Alibaba, Tencent, Kingsoft, Microsoft, Amazon, Reliance Jio și Uber.

 
 

Urmărește-ne pe Google News