Timbrele, aflate în colecţia Muzeului Naţional Filatelic, au dispărut fără urmă şi nimeni nu poate spune cine şi când ar fi putut înlocui originalele cu piese fără nici o valoare.

Potrivit cotidianului Jurnalul Naţional, pe lângă cele 215 timbre falsificate din prima emisiune “Cap de bour 1858”, alte 660 de mărci poştale din emisiunea a doua “Cap de bour 1858” şi “Principatele Unite 1862 şi 1864” sunt suspectate de a fi fost înlocuite.


Duse la expoziţii fără aprobare

O valoare estimativă a acestui tezaur este de două milioane de euro, asta pentru că, în 2006, Casa David Feldman din Elveţia a scos la licitaţie o singură piesă cu preţul de pornire de 100.000 de euro. O altă neregulă descoperită de Curtea de Conturi e că din 1990 până acum multe timbre au fost scoase din colecţie şi duse la expoziţii, fără să fi avut vreo aprobare.

Mai mult, inspectorii au declarat că nici o gestiune legată de tezaurul filatelic n-a fost ţinută vreodată. Ministerul de Finanţe a cerut, în 1997, o inventariere de urgenţă a tuturor pieselor, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News