„Indemnizația socială pentru pensionari nu scade sub 1.281 de lei! Începând cu 1 septembrie 2024 toți pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării”, a transmis Ministerul Muncii.

Indemnizația socială va rămâne 1.281 de lei până la sfârșitul anului 2024.

Totodată, dacă pensia recalculată este mai mică de 1.281 de lei, diferența se suportă de la bugetul de stat. „Asta înseamnă că, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării, niciun pensionar nu va primi mai puțin de 1.281 de lei”, a precizat ministerul condus de Simona Bucura Oprescu.

Ca și până acum, în cazul indemnizației sociale pentru pensionari, sumele de pe talonul de pensie vor fi afișate astfel:

  • cuantumul rezultat în urma recalculării
  • ⁠suma pe care o primesc pensionarii și care nu poate fi mai mică de 1.281 de lei

Ciolacu a cerut stadiul procesului de recalculare a pensiilor

Precizările Minsterului Muncii au venit la câteva ore după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Simona Bucura Oprescu să asigure pensionarii că nu li se va tăia pensia.

„Încep prin a-i cere Ministerului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern din 21 august.

„Vreau de asemenea ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nici o pensie și orice greșeală se poate repara! Și orice sumă se recuperează! 3,8 milioane de pensii cresc, adică, 83% din total! Acesta este un fapt cert”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News