UPDATE ora 15.45: În replică, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a transmis că a depus încă din luna iulie 2022 recursul la decizia Curții de Apel București, care dăduse câștig de cauză lui Nicolae Ciucă.

Instituția aflată în subordinea Ministerului Educației a precizat pentru Libertatea că a depus recursul „cu respectarea termenului legal, atât prin e-mail cât și prin poștă”.


Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, pe 19 ianuarie 2023, recursul Ministerului Educației în dosarul prin care Nicolae Ciucă a cerut suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectată de plagiat.

Decizia este definitivă.

În instanță, nu s-a ajuns la discuții pe fond, pentru că magistrații au constatat faptul că Ministerul Educației a depus în afara termenului legal recursul la decizia Curții de Apel București, care dăduse câștig de cauză primului-ministru, în martie 2022.

Recurs cu întârziere

Potrivit deciziei Curții de Apel, recursul putea fi depus în termen de 5 zile de la comunicarea sentinței. Ministerul Educației a depus două recursuri, pe 8 și pe 11 iulie 2022, ambele în afara termenului legal, conform sursei citate.

G4Media se întreabă dacă este vorba despre o greșeală elementară sau de o mână de ajutor din partea ministerului condus la acea vreme de Sorin Cîmpeanu. Acesta a demisionat ulterior în urma unor acuzații de plagiat.

Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat de jurnalista Emilia Șercan, la începutul anului trecut, într-un articol publicat de Press One.

Citește mai mult pe G4Media.

 
 

Urmărește-ne pe Google News