„Fac apel la cadrele didactice și la întregul personal din Educație să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră”, a transmis șeful Executivului pe Facebook.

El a adăugat că este dispus la dialog cu reprezentanții sindicaliștilor din Educație pentru a găsi soluții.

„Guvernul pe care îl conduc înțelege importanța Educației pentru întreaga societate. Dincolo de modificările și reformele în plan legislativ, asigurăm resursele necesare și avem determinarea să găsim soluții la toate problemele acumulate de-a lungul timpului. Rămânem deschiși dialogului pentru ca împreună cu reprezentanții sindicatelor să găsim soluțiile care să reflecte importanța pe care o acordăm, și de o parte, și de cealaltă, elevilor, personalului din învățământ și calității actului educațional”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Acesta a menționat că Guvernul lucrează la noua lege a salarizării, pentru care există un calendar și a subliniat încă o dată disponibilitatea pentru dialog.

„Am mărit cu șase miliarde de lei bugetul Educației în acest an și avem 3,6 miliarde de euro alocați din PNRR pentru școli și universități, pentru finanțarea modernizării sistemului educațional. Consultările pe care le avem cu sindicatele din Educație arată încă o dată asumarea responsabilităţii la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare că putem găsi soluţii prin dialog și deschidere”, a mai precizat șeful Executivului.

Mesajul premierului a venit la o zi după ce negocierile sindicatelor din Educație cu Guvernul au eșuat, în contextul în care decidenții politici au propus bonusuri bianuale de 1.000 de lei pentru debutanți și bonusuri pentru profesorii care predau în școli aflate în zone defavorizate, ofertă respinsă de sindicaliști.

Drept urmare, de luni, 22 mai, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală. Printre revendicări se numără majorarea salariilor, plecând de la principiul ca salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, adică 6.789 de lei, ceea ce înseamnă 4.000 de lei net.

 
 

Urmărește-ne pe Google News