„În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă (…) voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a spus Nicolae Ciucă.

Potrivit liderului liberal, nu mai este posibil ca PNL și PSD să aibă un candidat comun la prezidențiale.

„În acest moment, tot acest proiect (al unui candidat comun – n. r.) nu mai poate să se deruleze. Sigur, sunt convins că avem cu toţii şi răbdarea, şi înţelepciunea să asigurăm stabilitatea ţării şi să guvernăm”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă ar avea probleme în a intra în turul al doilea dacă Mircea Geoană candidează la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a răspuns: „Eu cred foarte mult în şansa mea, în şansa PNL, am încredere în tot ceea ce înseamnă forţa PNL, iar asta se va vedea”.

Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie. Între cele două tururi, pe 1 decembrie, sunt programate alegerile parlamentare.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News