Nicolae Ciucă a transmis că noua lege a pensiilor, care intră în vigoare din septembrie, a fost „construită pentru eliminarea inechităților, dar care, zilele acestea, a stârnit mai multe controverse, din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii”.

„Trebuie să fim foarte clari: nimeni nu va avea pensia scăzută. S-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greşit şi că aceştia vor avea de pierdut la pensie. Lucrurile nu stau aşa. Toţi cei care au lucrat în mină îşi vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos”, a scris preşedintele PNL, pe Facebook.

Liderul liberalilor a mai spus că „în ultimii aproape 5 ani, de când PNL este la guvernare, pensiile au crescut cu 60%”.

Joi, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că pensia nu scade şi pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării.

Anunţul Simonei Bucura-Oprescu a venit la o zi după ce premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului muncii şi preşedintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul acestei săptămâni, o informare legată de recalcularea pensiilor, în condițiile în care mai mulți pensionari s-au plâns că, după recalculare, s-au trezit cu pensii mai mici pe hârtie.

Citeşte şi:

Ministrul muncii: „Nicio pensie nu scade. Pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării”

Care este adevărata miză a recalculării pensiilor: Guvernul plafonează 700.000 de pensii, unele pentru cel puțin 5 ani

Data la care vor intra pensiile recalculate, în septembrie. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Niciun pensionar nu va avea o pensie mai mică de 1.281 de lei, promite Ministerul Muncii

Ciolacu vrea ca pensionarii să primească un document oficial care să le spună că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade

Urmărește-ne pe Google News