„Am văzut că deja ne contestă lumea. Ştiţi care este chestiunea? Eu i-am rugat ieri să lase Armata Română în pace. Au ceva cu mine, eu pot să primesc, deci să dea în mine, nu am nici cea mai mică problemă, dar nu în armată şi nu în militari, şi nu în ce a făcut armata”, a declarat Ciucă la emisiunea „Poezie şi Delicateţuri”, de la Prima TV, întrebat despre perioada misiunilor batalionului „Scorpionii Roşii”.

Afirmația sa vine în contextul investigației publicate de Recorder despre luptele soldaților români în Irak, în 2004, sub comanda lui Ciucă. Jurnaliștii de investigație au vorbit cu doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, care susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte.

„Nu suntem niciunul eroi, nici nu am făcut lucruri care… am făcut ceea ce ni se cuvenea să facem, aia era datoria noastră şi că s-au prezentat faptele de aşa manieră a fost pentru că, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, Armata Română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului naţional. Noi nu am fost o ţară expansionistă. (…) Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar”, a mai spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

El a adăugat că face parte din generaţia din armată care „a tânjit” şi şi-a dorit foarte mult ca România să intre în NATO.

Nicolae Ciucă şi-a prezentat duminică, la Prima TV, cartea „În slujba ţării” în cadrul emisiunii poetului şi scriitorului Mircea Dinescu. Cei doi au gătit mâncăruri tradiţionale din Oltenia, au ascultat muzică lăutărească şi au vorbit despre capitole din volumul lui Ciucă.

După difuzarea emisiunii, Nicolae Ciucă a anunțat pe Facebook că volumul este disponibil online sau pentru descărcare pe site-ul său www.nicolaeciuca.ro.

Urmărește-ne pe Google News