Actual președinte al partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban a fost întrebat în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, difuzată sâmbătă, 28 septembrie, dacă se va întoarce Klaus Iohannis în fruntea PNL, scrie news.ro.

„Asta îşi doreşte, dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Socoteala de la Sibiu nu se potriveşte întotdeauna cu socoteala de la Bucureşti, ca să zic aşa. El îşi doreşte lucrul ăsta şi îşi doreşte să joace în continuare un rol de prim rang în politica românească, dar, după părerea mea, nu mai are şanse”, a răspuns Orban.

El a adăugat că Iohannis nu va evita criticile publice, chiar dacă a declarat că nu vrea o lege specială ca să candideze ca independent la alegerile parlamentare.

„Iohannis nu scapă de oprobriul public, pentru că degeaba a zis că nu acceptă să se dea o lege pentru un singur om, pentru că nu crede nimeni. Noi ştim foarte clar că servitorii lui nedemni din conducerea PNL, de la vârful conducerii PNL, nu s-ar fi apucat să vină cu un astfel de proiect de lege pe ultima sută de metri, dacă nu există o cerere din partea preşedintelui”, a spus Orban.

Fostul premier al României din perioada 2019-2020 consideră că Nicolae Ciucă nu va mai conduce PNL după alegerile din acest an.

„Cu siguranţă, nu cred că va mai fi Nicolae Ciucă Bine ar fi să plece toţi care sunt astăzi la vârful puterii PNL, pentru că toţi sunt solidari în responsabilitatea pentru ruperea PNL de liberalism şi mai ales pentru ruperea PNL de clasa de mijloc, de mediul de afaceri, de profesiile liberale, de angajaţii din mediul privat”, a conchis Orban.

Afirmațiile sale au venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu va candida la alegerile parlamentare din 1 decembrie, indiferent sub ce formă, după scandalul politic din ultimele zile. Anunțul șefului statului a venit vineri, 27 septembrie, chiar când Biroul Electoral Central discuta solicitarea PNL de clarificare a cazului în care Iohannis poate candida ca independent, pe listele electorale ale unui partid.

Ciucă și PNL, sub Ciolacu și PSD, potrivit celui mai recent sondaj

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, ocupă primele locuri în intențiile de vot ale românilor la prezidențiale, dar la mare distanță unul de celălalt, susține un nou sondaj, publicat vineri, 27 septembrie, de Avangarde-Insomar.

Sondajul arată că Ciolacu conduce cu 30%, urmat de Ciucă cu 17%. În ceea ce privește alegerile parlamentare, aproape o treime dintre cei chestionaţi au spus că vor vota PSD și 22% cu PNL.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News