„Ţara noastră are un potenţial colosal. Îi spuneam unui coleg al meu, când ne apropiam să ne încheiem mandatele şi să trecem în rezervă, este un coleg american care a venit în vizită în România înainte să-şi termine mandatul şi m-a întrebat ce pot să fac eu în continuare pentru România. I-am spus aşa: «Dacă vrei să faci ceva pentru România, ajută-ne să devenim Coreea de Sud a Europei» Pentru că eu cred în potenţialul ţării noastre”, a afirmat Ciucă, potrivit news.ro.

Și a continuat: „Noi putem să avem aceeaşi traiectorie, aceeaşi perspectivă precum Coreea de Sud. Avem resurse, avem oameni, trebuie doar să stăm împreună şi să ne angajăm la un asemenea demers”.

Coreea de Sud este cunoscută pentru transformarea sa rapidă dintr-o țară săracă și rurală într-una dintre cele mai avansate economii din lume, fiind un lider global în domenii precum tehnologia, inovația, educația și producția industrială.

Principalele diferențe între Coreea de Sud și Coreea de Nord

Coreea de Sud diferă de Coreea de Nord atât prin sistemul politic, cât și prin economie.

Coreea de Sud este o democrație parlamentară cu un sistem politic multipartit, iar Coreea de Nord este un stat comunist, condus de un regim dictatorial, actualul lider fiind Kim Jong-un.

Coreea de Sud are o economie de piață dezvoltată, fiind una dintre cele mai puternice din lume. Companii sud-coreene precum Samsung, Hyundai și LG sunt lideri globali. Coreea de Nord are o economie centralizată, planificată de stat, slab dezvoltată și afectată de sancțiuni internaționale, ceea ce duce la sărăcie și lipsuri de resurse esențiale.

Urmărește-ne pe Google News