Printre altele, Popa declarată în cererea depusă că nu a fugit în Indonezia, ci a plecat acolo în concediu de odhină și a rămas pentru că au existat anumite “oportunități“.
“Am plecat în țară în data de 07.06.2000, în concediu de odihnă, în Bali – Indonezia, unde apoi am rămas, întrucât am găsit oportunități pentru a lucra la o societate comercială și a-mi deschide ulterior o afacere proprie“, spune Popa, în cererea prezentată de site-ul ancheteonline.ro.
De asemenea, Popa desființează cele susținute de autoritățile române, cum că nu ar fi cunoscut domiciliul său, informează, de asemenea, sursa citată. “Susținerea autorităților române, potrivit cărora am fost dat în urmărire deoarece nu cunoșteau adresa domiciliului meu, nu este întemeiată, întrucât aceste autorități puteau afla ușor această adresă, prin canale diplomatice. Aveam viza de ședere acordată de autoritățile indoneziene pe termen lung, obținusem de la poliția indoneziană permis de conducere pe care era aplicată fotografia mea și în care erau înscrise datele mele personale. În data de 13 decembrie 2001 obținusem prelungirea pașaportului românesc de la Ambasada Română din Jakarta, unde pașaportul a stât câteva zile pentru a se adăuga file libere“, ar mai fi notat Popa, în cerere.
Fostul director de la Gelsor oferă în documentul prezentat de ancheteonline.ro și explicații pentru prăbușirea Fondului. “Fondul s-a prăbușit deoarece investitorii au fost ținta unor acțiuni de manipulare desfășurate cu scopul de a-i determina să-și retragă de urgență sumele investite, în urma acestor acțiuni investitorii bulucindu-se la retragerea sumelor și aducând Fondul în incapacitate de plată. Atacul a pornit de la Cluj iar Vlas este o mincinoasă. (…)“, a explicat Popa în același document citat.