În grădina de vară a complexului de restaurante Colonade, din Constanţa, la una dintre mesele centrale, un scaun este aproape în permanenţă gol. Este locul pe care obişnuia să stea în fiecare zi marele actor Jean Constantin. Acolo, maestrul era servit zi de zi cu preparate din peşte sau cu câte o porţie de sarmale.

 Nicolae Terzi (58 de ani), patronul locaţiei, ne-a povestit lucruri inedite despre inegalabilul actor cu care era prieten de aproape 45 de ani. “Localul se umplea de o bucurie şi de o bună dispoziţie fantastice atunci când îşi făcea apariţia Jean. Era fenomenal. Avea masa lui, locul lui preferat, pe care nu stătea nimeni. Cu Jean nu te plictiseai niciodată. Dar nici nu puteai termina masa de prânz mai devreme de două ore, de atâta râs”, spune Terzi.

Îi plăcea să stea cu prietenii

“Aveam clienţi care veneau special la ora prânzului doar pentru că ştiau că atunci se afla la noi Jean Constantin. Îmi lipseşte enorm de mult. A fost pentru mine ca un frate. Ne ştiam de aproape 45 de ani. Sunt zile în care parcă îl aştept să coboare din nou scările şi să-mi spună să-i pun deoparte o sticlă de whisky de 50 de lei. Asta era suma pe care o plătea el pentru o sticlă de whisky, indiferent de marcă. Din acea sticlă bea doar el. Scriam pe ea numele lui. Şi acum păstrez ultima sticlă din care a băut. Încă mai are whisky în ea”, ne-a mai destăinuit constănţeanul.

Urmărește-ne pe Google News