„Am cunoscut supravieţuitoare care au experimentat cea mai cumplită violenţă, totuşi, cu ajutorul Fondului Fiduciar, le-am văzut depăşind durerea şi recuperând curajul”, a declarat luni Nicole Kidman, ambasadoare a Bunei Voinţe la ONU, la realizarea donaţiei.

Nicole Kidman, care a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul său din filmul „Destroyer”, a călătorit în jurul lumii pentru a asculta povestirile multor femei victime ale violenţei conjugale.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), una din trei femei a fost victimă a violenţei de-a lungul vieţii sale, iar printre factorii de risc se află nivelul scăzut al educaţiei, notează Agerpres.

Iată 12 forme de violență domestică pe care nu le cunoști. Cea fizică nu e singura!

În România, cei acuzați de violență domestică ar putea fi monitorizați cu brățări electronice. Un proiect de lege a fost depus în Parlament.


Citește și… Secureanu vrea să o ducă pe „Vrăbi” în Italia, de Sărbători. Instanța e de acord, DNA se opune. Prima ieșire din țară, după ce a fost acuzat că a delapidat Spitalul Malaxa cu 2 milioane de lei


 

Urmărește-ne pe Google News