După ce porțile Cimitirului Eroilor din Timișoara s-au închis, la ora 18.00, într-un cadru privat și restrâns a avut loc înmormântarea artistului Nicu Covaci.
Cu toate că fusese anunțată pentru joi, ceremonia funerară s-a desfășurat imediat ce sicriul muzicianului a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, unde vreme de două zile, oamenii care l-au prețuit și îi iubesc muzica i-au putut aduce un ultim omagiu.
La slujba de înmormântare, oficiată de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, au fost prezenţi actuali membri ai trupei, câţiva prieteni apropiaţi, precum şi partenera de viaţă a lui Nicu Covaci din ultimii peste 30 de ani.
Apoi, legendarul Nicu Covaci a fost înhumat lângă eroii Revoluției din decembrie 1989.
Membrii formaţiei Phoenix au anunţat, marţi, că proiectul va continua şi că Phoenix va scoate un nou album în care se va regăsi o nouă melodie, „Nemuritorul”, care îi va fi dedicată lui Nicu Covaci.
Fondator și lider al trupei Phoenix, Nicu Covaci a murit, vineri seară, la Spitalul Județean Timișoara. Artistul de 77 de ani s-a stins din viață din cauza agravării unor probleme de sănătate.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Richardxyz13 • 08.08.2024, 06:35
Din păcate aia nu sunt eroii revoluției, ci niște bieți cetățeni care au căzut în capcana securista si au murit degeaba, pt ca securiștii încă conduc România, comunismul s a colorat sub diverse culori și toți " revoluționarii" au murit efectiv degeaba. România a ajuns de pe mâna unui cizmar, ***, pe mâna unui covrigar, tot ***. Asta explica de ce 6 milioane de români au fugit din tara. Au rămas comuniștii, securiștii, o mare parte de analfabeți si diverse clanuri. Asta este România de astăzi. O tara și un popor esuat, plătitori de pensii speciale stăpânilor lor.
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.