Prezent la Consiliul Național al PNL de la Palatul Parlamentului în care s-a validat candidatura lui Ciucă, Nicuşor Dan a transmis că Bucureştiul şi România au nevoie de o guvernare liberală.

„Am puternica speranţă că o să continuăm în acest mandat, pentru că Bucureştiul are nevoie de o guvernare locală de dreapta. Bucureştiul are nevoie de o colaborare cu Guvernul şi de aceea e important pentru Bucureşti, e important şi pentru România, bineînţeles, ca România să aibă o guvernare de dreapta după alegerile din decembrie. Eu sunt optimist că o să avem o guvernare de dreapta, pentru că dreapta înseamnă dezvoltare, dreapta înseamnă un mediu concurenţial, dreapta înseamnă justiţie, dreapta înseamnă prosperitate” a spus edilul.

Nicușor Dan l-a lăudat pe președintele PNL, cu care a avut o relație rece până la alegerile locale din 9 iunie, când a fost reales primar. Nicolae Ciucă a anunțat în ianuarie că PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la primăria Capitalei, liberalii preferându-l în final pe Sebastian Burduja, care însă a pierdut alegerile pentru PMB.

„Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul preşedinte Ciucă, în mai multe chestiuni administrative şi domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă, încearcă să o rezolve şi nu să se gândească ”Ce ar zice presa despre ce fac eu acum”. Sper să colaborăm în continuare sper să ne întâlnim după alegeri şi să guvernăm împreună Bucureştiul şi România”, a conchis Nicușor Dan.

El a semnat apoi, pe scenă, pentru susţinerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, după ce zilele trecute făcuse același lucru și pentru Elena Lasconi, de la USR.

Video: Cristian Otopeanu

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL, au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur – pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News