Rezultatele referendumului

Nicușor Dan a mulțumit cetățenilor pentru participare și și-a exprimat optimismul că parlamentarii vor transforma dorința bucureștenilor în lege.

„Mulţumesc încă o dată bucureştenilor că au spus DA pentru un oraş dezvoltat şi sunt optimist că parlamentarii vor face lege din dorinţa bucureştenilor: buget consolidat şi dezvoltare urbanistică unitară”, a declarat primarul pe Facebook.

Conform datelor Autorității Electorale Permanente, prezența la vot a fost de 40,96%, cu 732.061 de persoane participante. Pragul de validare a fost atins cu trei ore și jumătate înainte de închiderea urnelor.

Cele trei întrebări adresate bucureștenilor au vizat:

  1. Repartizarea impozitelor între Primăria Capitalei și primăriile de sector
  2. Emiterea autorizațiilor de construire de către primarul general
  3. Finanțarea unui program de prevenire a consumului de droguri în școli.

Primele două întrebări au primit peste 60% răspunsuri afirmative, în timp ce ultima a înregistrat peste 84% voturi de „DA”.

Implementarea deciziilor

Nicușor Dan a precizat că va solicita Executivului și Parlamentului să pună în aplicare „voinţa a 500.000 de bucureşteni” imediat după instalarea noului guvern. Primarul speră ca toate aspectele legate de referendum să fie introduse în legislație în prima sesiune din 2025.

Edilul consideră Bucureștiul „cel mai important centru de business al ţării” și dorește ca Primăria Generală să devină „un partener cât mai atractiv pentru mediul de afaceri”.

El a subliniat importanța parteneriatelor public-private pentru dezvoltarea orașului.

„Sper că vom reuşi în maximum doi ani să avem capacitatea administrativă pentru acestea. Mă bucur că există interes din partea companiilor de a investi în Bucureşti, atât în infrastructură, dar şi în digitalizare”, a declarat Nicușor Dan, conform sursei citate.

Standardizarea proceselor administrative

Primarul general și-a exprimat dorința de a eficientiza procesul de obținere a avizelor pentru companii.

„În această situaţie avem nevoie de sprijin legislativ, pentru că în prezent, cele mai multe interacţiuni ale companiilor sunt cu primăriile de sector”, a explicat el.

Nicușor Dan a asigurat mediul de afaceri că vor fi îmbunătățite capacitatea administrativă și procesele interne pentru a accelera și optimiza activitățile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News