„O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut niște lucrări. Locurile unde noi știm că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta. Pe ceea ce înseamnă transport, avem patru șantiere, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina și nu au început în martie, cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta. Este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan”, a spus Nicușor Dan.
El a subliniat că, în luna iulie, o problemă specială este că CET Sud, care este în revizie. „În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul, numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac față la presiune, atunci am avut avarii și mulți oameni fără apă caldă”, a completat edilul.
El a subliniat că unele lucrări de reabilitare au fost întârziate întrucât fosta administrație Firea nu a organizat licitațiile.
„Anul trecut, în 2021 nu aveam licitațiile făcute. Am pierdut anul 2021 pentru că administrația anterioară prevăzuse că o singură companie municipală poate să facă 60 de kilometri, când ea poate să facă 10 km pe an. În 2021 am făcut toate licitațiile și era să intrăm în primăvara lui 2022 în forță. Chiar dacă am avea un număr infinit de bani și de constructori tot nu vom putea să avem un ritm mai mare de 50-60 de kilometri pe an, pentru că trebuie să furnizăm apă și căldură”, a explicat primarul general.
Sectoarele 2 și 3 din Capitală au rămas mai multe zile fără apă caldă la începutul lunii iulie. Elcen și Termoenergetica s-au contrazis atunci privind motivele care au dus la această situație.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro