„A fost făcută o declarație publică, domnul Băluță, că vrea să ni-l dea înapoi, dar nu s-a materializat cu nimic. Dacă cumva vrea să ni-l dea, o să-l luăm înapoi, sigur”, a afirmat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că nu are nimic împotrivă să dea autorizație în regim normal pentru consolidarea Planșeului din Piața Unirii Primăriei Sectorului 4.

„Discuția este pe autorizație, pentru că ei vor o autorizație în regim de urgență și noi vrem să dăm autorizație în regim normal, pentru că așa spune legea și așa e normal. Adică sunt multe lucruri care sunt acolo întrepătrunse și nu poți să dai o autorizație fără avize, pentru că s-a mai întâmplat și s-a câștigat o lună, două pe autorizație și după aia s-au pierdut un an, doi în șantier, pentru că nu s-au prevăzut toate lucrurile. Deci, îi așteptăm să vină să le dăm autorizație în regim normal”, a adăugat Nicușor Dan.

Placa de beton din Piața Unirii se poate prăbuși, spun experții

Construcția din beton care susține o mare parte din Piața Unirii, veche de aproape 100 de ani și supusă riscului de prăbușire, a fost încadrată în clasa tehnică 4, adică nesatisfăcător, din 5 posibile. Experții care au analizat lucrarea au încadrat unele zone ca fiind „pericol public”.

Lucrările de refacere la planșeul peste râul Dâmbovița ar fi trebuit să înceapă cel mai târziu pe 1 octombrie, dar lipsește autorizația de construire din partea primăriei lui Nicușor Dan, care a susținut că din expertizele tehnice analizate „rezultă clar nevoia de consolidare”, însă „niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgență a autorizației”.

În acest context, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe 3 octombrie că lucrările la Planșeul Unirii, „cu zone în pericol de prăbușire”, nu pot fi realizate fără avizele Primăriei Capitalei și că lucrarea se va întoarce la Nicușor Dan, căruia „îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni”.

Urmărește-ne pe Google News