„În ceea ce privește deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acțiune votat în CGMB, adică spații publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituții, spitale, școli și parcuri ale Municipalității. Am avut și o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile… Aici suntem”, a spus primarul general Nicușor Dan.
Edilul a spus că este un caz izolat cel al tânărului mușcat de șobolan în București, iar „pe ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți, nu există”.
În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim nu putem să-i controlăm în totalitate.
Nicușor Dan:
„Noi nu știm în momentul de față care sunt toate subsolurile de bloc. Nu știm nici măcar care sunt proprietățile Municipalității, darămite să știm care sunt clădirile abandonate din București. Deci, pur și simplu, această informație nu există. Operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a mai spus primarul Capitalei.
Marți seară, în jurul orei 19.00, un bărbat a fost mușcat prin pantof de șobolan, în timp ce mergea pe stradă. El a a ajuns la Spitalul Matei Balș, unde a primit un vaccin antitetanos și unul antirabic, dar și un tratament de cinci săptămâni cu 5 antirabice.
Primăria Capitalei a transmis miercuri, în urma acestui incident, că „tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională)”.
Libertatea a prezentat la începutul lunii iunie cum străzile din București s-au umplut de șobolani după ce nicio pastilă nu a fost pusă timp de șase luni. Șobolanii se înmulțesc foarte repede.
Serviciul de deratizare a fost reluat între timp, dar prefectul a arătat că situația ca reveni la normalitatea abia în trei luni, când va fi recuperată întârzierea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro