„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a spus Nicuşor Dan, potrivit Mediafax.

„Funcţionarii din primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele”

Întrebat despre reducerea consumului de energie și gaze la PMB, Nicușor Dan a spus că acest lucru s-a întâmplat deja.

„Aici am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, funcţionarii din primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele, se spală cu apă rece”, a afirmat edilul.

„La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a primăriei”, a adăugat el.

Nicușor Dan s-a mai referit și la iluminatul public din București. El a precizat că, tot din rațiuni de economisire, s-a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect de 25 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor actuale cu LED-uri, care sunt mult mai eficiente energetic.

Afirmațiile primarului vin în contextul în care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un plan european de economisire a energiei prin cinci măsuri de protecţie a consumatorilor şi întreprinderilor vulnerabile. Una dintre cele cinci măsuri este reducerea consumului de curent în orele de vârf. „Vom propune un obiectiv obligatoriu”, a spus von der Leyen.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat discuții la Guvern pentru reducerea consumului de energie în orele de vârf.

Urmărește-ne pe Google News