Edilul a precizat, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți, că ar fi existat un litigiu inclusiv împotriva Planului de Urbanism General (PUG).

”Am avut un atac violent în instanță din partea unor ONG-uri paravan, care au angajat mari case de avocatură din București împotriva hotărârilor de suspendare a PUZ-urilor de sector. Am avut un atac violent în instanță și asupra PUG. (…) Din fericire, am reșuțit să câștigăm 12 din cele 12 procese care ne-au fost intentate pe această zonă de urbanism”, a spus el.

PUZ-urile coordonatoare, ”apogeul dezvoltării speculative”

Primarul a mai afirmat că susține dezvoltarea orașului, dar a apreciat că, în ultimii ani, această dezvoltare a fost una ”speculativă”. Iar ”apogeul dezvoltării speculative” l-au constituit PUZ-urile coordonatoare de sector.

”Construirea aceea haotică îți va anula toate lucrările de infrastructură pe care le-ai făcut. Problema Bucureștiului este că nici nu a făcut lucrările de infrastrucutră, dar a și dat drumul la construirea haotică și de aceea stăm noi toți, azi, blocați în trafic”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, serviciul de acordare a autorizațiilor de construire sau desființare, alături de cel pentru eliberarea PUZ-urilor, a reprezentat ”centrul corupției” în PMB ani la rând.

Primarul a menționat că PMB are în prezent 80 de litigii în care sunt contestate autorizații de construire și desființare și alte 60 de litigii în care sunt contestate PUZ-uri.

”Avem contract cu firme de avocatură care să analizeze în paralel cu instanța legalitatea acestor autorizații și legalitatea acestor PUZ-uri. Și, în situația în care ei vor constata că autorizațiile sau PUZ-urile sunt nelegale, vom merge în instanță și vom spune că acele autorizații și PUZ-uri sunt nelegale. Noi nu am venit aici ca să acoperim nelegalitățile fostei administrații”, a conchis primarul Capitalei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News