„Seara înfruntării cu armata personală a lui Băluță în parcul de la Unirii a fost un test dur pentru orice om politic. Că invadarea cu garduri și muncitori, în miez de noapte, a teritoriului în litigiu cu Primăria Generală a fost declanșată cu rea conștiință de către primarul Băluță se dovedește prin declarația directorului Metrorex: a primit vineri solicitarea Primăriei Sector 4 pentru aviz de începere a lucrărilor la planșeul Piața Unirii, dar, din considerente procedurale, eliberarea acestui aviz foarte important durează câteva zile. Băluță a trecut la acțiune, pretinzând că are toate avizele”, a scris CTP pe Facebook.

El a ironizat jurnaliștii prezenți la fața locului pentru a relata evenimentul, numindu-i „purtători de microfon”.

„Gealații lui Băluță, costumați în Poliție Locală, au creat o presiune psihologică majoră asupra lui N. Dan, strigând că doi dintre ei sunt răniți de buldozere […] Pe loc, televiziunile PSD, în cap cu CîNîNî (n.red. – Antena 3 CNN), au preluat provocarea, anunțând că buldozerele lui Nicușor Dan au călcat doi oameni. […] Mai mult, purtători de microfon de la fața locului îl întrebau acuzator (n.red. – pe Nicușor Dan) cine răspunde dacă planșeul Unirii se prăbușește și mor oameni”, a continuat CTP.

„Deci, politică face dl Nicușor Dan, dar asta nu rezolvă traficul ucigător și poluarea din București”, a conchis gazetarul.

CTP: „Nicușor Dan a biruit PSD-ul”

Gazetarul consideră că, deși avea de înfruntat un „risc de imagine enorm”, primarul general Nicușor Dan „nu s-a clătinat, n-a dat un pas înapoi”, iar cel care a cedat a fost premierul PSD, Marcel Ciolacu.

„A continuat să spună că cere aplicarea legii, care e de partea lui. Și iată că în războiul psihologic a cedat Ciolacu, confruntat și el cu perspectiva pierderii de voturi. Povestea finală, care se reține în mare, e că N. Dan s-a ținut tare și a reușit să biruie PSD-ul”, a susținut CTP.

Scandal între Daniel Băluță și Nicușor Dan pe refacerea planșeului Unirii

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni dimineață, 14 octombrie, că a început „lucrările de refacere din temelii” a planșeului din Piața Unirii, deși acum două săptămâni spunea că cedează proiectul la PMB. Drept urmare, Nicușor Dan a mers pe șantier să demoleze gardurile, dar Poliția Locală a Sectorului 4 s-a împotrivit.

Seara, primarul general s-a întors cu buldozerele, iar Poliția Capitalei și Jandarmeria au anunțat că numai instanța poate decide cine are dreptate. În final, premierul Marcel Ciolacu le-a transmis celor doi să termine polemica și să dialogheze, iar Băluță a strâns gardurile, după ce Ciolacu i-a cerut acest lucru, potrivit informațiilor Libertatea.

Urmărește-ne pe Google News