„Dat fiind interesul public, vă aducem la cunoştinţă că CNSAS a finalizat procedura de verificare a domnului Nicuşor Dan. În urma investigaţiilor în arhiva proprie şi a corespondenţei derulate cu partenerii instituţionali, nu au rezultat documente care să ateste calitatea de colaborator sau de lucrător al fostei Securităţi în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Dan”, a transmis CNSAS.

CNSAS prezintă şi adeverinţa vizându-l pe Nicuşor Dan, care poate fi contestată la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Adeverinţa poate fi consultată AICI.

Cu șase zile înainte de alegerile locale, Nicușor Dan a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea, potrivit unui raport atribuit fostei Securităţi, distribuit în spațiul public.

Potrivit documentului, Nicușor Dan a fost abordat, când avea 17 ani, înainte de deplasarea în Cuba pentru Olimpiada de matematică din 1987.

Documentul furnizat presei de către un om din echipa PSD apare ca fiind întocmit de „Serviciul I – Securitatea Municipiului Bucureşti – Ministerul de Interne” şi se numeşte „RAPORT Privind încadrarea informativă a cetăţenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaţionale de Matematică”, preciza Hotnews.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității anunţa că documentul nu a fost eliberat de instituţie şi că a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informaţiilor conţinute de acesta.

Ulterior, Nicușor Dan a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 pentru „fals material în înscrisuri oficiale”.

Urmărește-ne pe Google News