Bărbați înarmați au ucis prin incendiere un preot catolic și l-au împușcat și rănit pe colegul său din nord-vestul Nigeriei duminică, a declarat poliția. Este doar ultimul dintr-o serie de incidente violente care stârnesc îngrijorare cu privire la capacitatea autoritățile de a asigura securitatea în alegerile de luna viitoare.

Nigerienii vor vota pentru un nou președinte pe 25 februarie, dar răpirile pentru răscumpărare și uciderile comise de bande armate din nord au condus la temeri că alegerile nu vor putea fi organizate în unele zone.

Wasiu Abiodun, purtătorul de cuvânt al poliției din regiunea Niger, a declarat într-un comunicat că bărbați înarmați au incendiat reședința preotului Isaac Achi, de la Biserica Catolică Sfinții Petru și Pavel, în zona administrației locale Paikoro, după ce nu au reușit să intre în interiorul ei.

Părintele Achi a decedat prin incendiere, în timp ce un alt preot identificat ca fiind părintele Collins, care se afla într-o casă, a fost împușcat și rănit în timp ce încerca să scape.

„Acesta este un moment trist. Ca un preot să fie ucis într-o asemenea manieră înseamnă că nu suntem cu toții în siguranță. Acești teroriști și-au pierdut controlul și este nevoie de acțiuni drastice pentru a pune capăt acestui carnaj în curs”, a declarat guvernatorul regional Sani Bello.

Cea mai populată țară a Africii, cu peste 200 de milioane de locuitori, Nigeria se confruntă cu o criminalitate ridicată din cauza sărăciei și a diviziunilor religioase. Acest risc a crescut în 2022, după ce, începând cu luna mai, Statul Islamic în Africa de Vest (ISWA) a condus o serie de atacuri în regiunile Kogi, Niger și în capitala Abuja.

Urmărește-ne pe Google News