Fotbalistul nigerian Binaware Williams Ajuwa, legitimat la FC National, locuieste in Bucuresti de peste o jumatate de an. A luat deja contact cu bucataria romaneasca, un chelner de la restaurantul pe care il frecventeaza imbiindu-l cu sarmalute si cu mamaliguta.

‘Mi-a placut foarte mult aceasta combinatie culinara. M-am interesat cum se prepara, pentru ca mi-as dori ca, atunci cand ma voi intoarce acasa, in Nigeria, sa le gatesc si rudelor mele sarmalute cu mamaliga. Preferatele mele raman insa supele nigeriene cu peste sau carne. Stiu sa fac supa Eba, o supa groasa de peste. De asemenea, mai gatesc orez prajit in ulei, cu legume, carne si mirodenii. Din bucataria europeana, prefer spaghetele cu carne, pe care uneori mi le prepar singur. Sora si mama mea m-au invatat sa gatesc, iar acum stiu sa fac foarte multe mancaruri, ne-a spus Bina.

Jucatorul de culoare acorda o importanta maxima alimentatiei sale, de aceea are grija sa nu sara peste nici o masa. ‘Mananc de trei ori pe zi, pentru ca organismul meu are nevoie de hrana in conditiile in care fac foarte mult sport. La 7.00 dimineata iau micul dejun, in jurul orei 13.00 e programat pranzul, iar cina – nu mai tarziu de 7.00 seara, ne-a mai spus el.

 
 

Urmărește-ne pe Google News