Asociatia nationala a luptatorilor ninja autohtoni, numita Bujinkan Romania,  a dezvoltat un proiect prin care acest tip de arta martiala sa poata fi aplicata si in… tratamentele medicale, dupa o tehnica nipona straveche. Aici se verifica zicala autohtona, cum   ca bataia e rupta din Rai.

In Romania sunt aproximativ 300 de practicanti ai artelor martiale ninjutsu, iar cateva zeci dintre ei sunt avansati, adica sunt luptatori ninja in toata puterea cuvantului. Ce este un ninja?

Din cele noua traditii martiale nipone, trei sunt ale clanurilor acestor luptatori, celelalte fiind ale samurailor. In trecut, un ninja nu era altceva decat un samurai de elita care rezolva probleme neconventionale, un spion care actiona fara sa fie vazut sau un ucigas din umbra, de la caz la caz. In japoneza, ‘nin inseamna nevazut.

Arta acestor luptatori are o vechime de 1.600 de ani si initial era un tratament medical – iar aici se verifica zicala ‘Bataia e rupta din Rai.

Totul se bazeaza pe faptul ca organismul uman are sapte centri energetici de baza care influenteaza activitatea organelor centrale si cateva zeci de centri secundari care controleaza, pe arii mai mici, muschi, tendoane etc. In caz de boala, aceste puncte se dezechilibreaza.

Medicina orientala traditionala se ocupa tocmai cu reechilibrarea energetica a acelor puncte-cheie de pe suprafata trupului, prin masaje sau lovituri aplicate intr-un anumit fel.

Acest tip de medicina e recunoscut in Occident

Exemplu: daca se aplica o lovitura la baza pieptului, centrul energetic din acel punct poate fi activat si remediate bolile de ficat. Toate aceste cunostinte stau la baza scolii de medicina traditionala japoneza, folosita de ninja, numita Amatsu Tatara.  ‘Din 1999, Amatsu Tatara este recunoscuta drept practica medicala in Occident. Cativa practicanti romani s-au deplasat in strainatate la cursurile speciale pe aceasta tema, urmand sa revina in tara cu diplome de absolvire. Vrem sa deschidem  in Romania drumul recunoasterii oficiale, prin Ministerul Sanatatii, a acestei traditii medicale de catre practicantii ninjutsu. Trebuie sa spun ca la nivelul avansat avem oameni care pot aplica tehnici de reechilibrare energetica pe ei insisi. Dar adevarata arta medicala este atunci cand poti vindeca o alta persoana, ne-a spus Cristian Laiber, presedintele asociatiei de ninja Bujinkan din Romania.

Cristian Laiber (stanga), presedintele asociatiei de ninja Bujinkan din Romania, face o demonstratie de utilizare a moxei (amestec de plante medicinale chinezesti ) in tratarea unui punct de pe meridianele de acupunctura pentru intinderea si deblocarea articulatiilor, muschi si tendoane, prin stimulare directa – presiune si caldura

Organismul uman are sapte centri energetici de baza care influenteaza functiile organelor importante.
Orice dezechilibru energetic in aceste puncte se traduce printr-o boala

1. Zona genitala
Organe si functii controlate: excretie, reproducere, aparat genital, prostata, orientare in spatiu

2. Buric
Organe si functii controlate: digestie, pancreas, ficat, splina, rinichi, uter

3. Stomac
Organe si functii controlate: stomac, intestine, splina, ficat, pancreas

4. Piept
Organe si functii controlate: bataile inimii, plamani, respiratie, producere de anticorpi, timus

6. Frunte
Organe si functii controlate: vaz, auz, intelect, creier

7. Crestet
Organe si functii controlate: creierul asigura armonizarea celorlalti centri energetici

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News