„Nivelurile Passau/Donau și Passau Ilzstadt/Donau continuă să crească și vor atinge apogeul marți după-amiază. Cel mai înalt nivel al apei la ecartamentul Passau/Dunăre este estimat în prezent la aproximativ 9,90 m”, a fost prognoza Serviciului de Informații asupra Inundațiilor din Bavaria, în jurul orei 6 dimineața.

Nivelul apei de pe Dunăre la Passau a depășit marcajul de nouă metri, marți dimineață. Nivelul era de 9,62 de metri la ora 8 a.m., cu tendință de ușoară creștere. În mod normal, nivelul Dunării este în jur de 4,5 metri în această perioadă a anului.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Locuitorii și-au protejat casele cu saci de nisip, iar salvatorii sunt în mișcare, în bărci. Primarul Jürgen Dupper a avertizat despre pericole și coordonează acțiunile de protejare a oamenilor.

Serviciul de Informații asupra Inundațiilor din Bavaria se așteaptă ca Dunărea în aval de Regensburg să transporte o cantitate de apă similară cu cea din timpul inundației din 2002. La acel moment, nivelul era puțin peste 10 metri.

În Passau, la punctul de măsurare Ilzstadt a fost înregistrat un nivel al apei de 10,8 metri pe 13 august 2002. Luni dimineața valoarea a fost de 7,77 de metri, iar tendința este în creștere. Marțea trecută s-a înregistrat maxim 5,8 metri.

Cu o lungime de aproximativ 2.850 de kilometri, Dunărea este al doilea fluviu ca lungime din Europa.

Urmărește-ne pe Google News