Un smog dens, cenușiu, a acoperit străzile celei mai poluate capitale din lume, iar persoanele care au fost obligate să iasă din case au purtat măști sau eșarfe pentru a-și acoperi gura și nasul.

Concentrația de PM 2,5 – particulele microscopice care sunt dăunătoare pentru sănătate – a depășit 700, miercuri dimineața, de 70 de ori mai mult decât recomandă OMS.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Asociația medicală indiană a declarat stare de urgență pentru sănătatea publică, în timp ce Autoritatea pentru Poluarea Mediului a avertizat că lucrurile urmează să se înrăutățească în zilele următoare.

Pe măsură ce nemulțumirea publică crește, guvernul de la Delhi a ordonat închiderea tuturor școlilor primare. „Am decis să închidem școlile primare pentru o zi. Vom vedea cum evoluează situația de la oră la oră și vom stabili dacă este nevoie să extindem această măsură”, a declarat vicepreședintele Delhi, Manish Sisodia.

Aproape 2 milioane de elevi sunt înscriși în școlile primare din Delhi, potrivit datelor guvernamentale din 2015.

Orașul New Delhi, care are o populație de 20 de milioane de locuitori, este cel mai poluat oraș din lume, depășind de multe ori Beijingul.

Din 2014, când cifrele OMS au arătat amploarea crizei, autoritățile de la Delhi au închis temporar centralele electrice și au experimentat luarea unor măsuri prin care să reducă numărul mașinilor care circulă pe șosele. Dar măsurile temporare au avut până acum niciun efect.


Citește și: Anunț important pentru cetățenii UE din Marea Britanie. Ce trebuie să știe cei care vor să rămână în țară după Brexit


Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News