Contractul “Servicii de deszăpezire pe timp de iarnă pe rețeaua de drumuri județene zona Vest din județul Tulcea, în perioada 15.11.2017 – 15.03.2020” a fost atribuit pe 19 decembrie, pentru suma de 6.050.414 lei. În total, au fost depuse două oferte, însă doar una a fost declarată admisibilă. Licitația a fost adjudecată de TIB Cons SRL din București, o societate cu obiect principal de activitate declarat de “Activitați de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Potrivit Ministerului de Finanțe, societatea a avut în 2016 o cifră de afaceri de 21.283.339 de lei, un profit de 2.004.401 de lei și 15 angajați. Singurul acționar este Mara Mihaela Vlăduca (100%). Deszăpezirea zonei de Vest a județului Tulcea este al doilea contract câștigat din bani publici de firma bucureșteană, potrivit sistemului electronic de achizitii publice.

În decembrie 2015, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a acordat un acord-cadru aceleiași societăți, pentru “Lucrări privind întreținerea periodică – Tratamente bituminoase – 2015-2016 – DRDP Constanța”. TIB Cons SRL și-a adjudecat contractul, pentru 13.505.940 de lei, cu peste 8,5 milioane de lei mai mic față de valoarea inițială stabilită de compania de drumuri.

“Ghiveciu” de zăpadă

Contractul “Servicii de deszăpezire pe timp de iarnă pe rețeaua de drumuri județene zona Est din Județul Tulcea în perioada 15.11.2017 – 15.03.2020” a fost câștigat de firma Mega Edil SRL din Buzău, controlată de Mihaela-Georgeta Florea și administrată de Sorin Blăgău. În 2016, societatea a declarat o cifră de afaceri de 23.748.992 de lei, un profit de 215.507 lei și 79 de angajați. De la Consiliul Județean Tulcea va primi, pentru următoarele trei ierni, peste 6,3 milioane de lei, fără a pune la socoteală și eventualele contracte subsecvente.

În 2004, societatea se numea Corleone SRL și avea ca domeniu declarat “activități imobiliare  pe bază de tarife sau contract”. Societatea a fost fondată în același an de Marian Ghiveciu.

Marian Ghiveciu, fost parlamentar PSD

În 2011, Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, sub acuzația de “instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată”. Este același an când Marian Ghiveciu iese din acționariatul societății.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, „în perioada 2005-2006, la instigarea inculpatului Ghiveciu Marian, inculpaţii Borcan Dumitru şi Costache Nicolae, profitând de funcţiile deţinute şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european E85, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate. În acest scop, inculpatul Borcan Dumitru a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei şi înregistrate la O.C.P.I. Buzău. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Ghiveciu Marian, de la persoanele care au obţinut titlurile în modalitatea descrisă mai sus„.

Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv, în 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.


Citește și:

 
 

Urmărește-ne pe Google News