A 6-a ediție a celui mai cunoscut eveniment de încurajare a lecturii are loc pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, în Piața Sfântul Anton, Centrul istoric al Bucureștiului.
„De-a lungul anilor, Noaptea Cărților Deschise a conturat o comunitate extraordinară de cititori, iar împreună ne propunem să așezăm carte lângă carte pentru a construi cea mai frumoasă și mai mare bibliotecă urbană în aer liber. Așadar, luni, 23 aprilie, de la ora 19.00, într-un decor special creat, invităm cititorii să intre în universul magic al cărților, să citească și să facă schimb de titluri, autori sau idei, alături de cei care an de an aleg să celebreze cartea la Noaptea Cărților Deschise.
Designul bibliotecii va fi unul deosebit, realizat împreună cu prietenii de la Festivalul Awake, cei care au imaginat Forest Library pe Domeniul Teleki din Gornești, Mureș, unde participanții festivalului au citit din cărțile Litera”, au transmis organizatorii.
Evenimentul durează până pe 25 aprilie
Cei care doresc să doneze din propria bibliotecă vor primi din partea Editurii Litera o carte nouă. Anul acesta, în premieră, Noaptea Cărților Deschise va continua și după 23 aprilie! Până miercuri, 25 aprilie, ora 24.00, va avea loc o serie de evenimente dedicate cititorilor: ateliere de lectură pentru copii, desene creative pentru adulți și lecturi publice. Mai multe detalii despre program și noutăți în timp real vor fi disponibile pe pagina de Facebook Editura Litera.
„Vom regăsi pe rafturile Magic Library la Noaptea Cărților Deschise o selecție a celor mai bune colecții Litera de ficțiune, non-ficțiune, cărți de colorat, young adult și cărți pentru copii: Buzz Books, Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Carte pentru toți, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toți copiii, Clasici Contemporani, Clasici Moderni și altele”, mai anunță organizatorii.
Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, evenimentul are loc de 6 ani consecutiv. Alături de prieteni ai cărților, copii, studenți, părinți, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depășit granițele țării – o realizare importantă pentru România, țară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolele obișnuințelor de lectură.
Citește și: EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro