Henry Darby, directorul Liceului North Charleston, s-a angajat cu jumătate de normă la Walmart (cel mai mare lanț de supermarketuri din lume), aranjând marfa pe rafturi în schimbul de noapte: de la 10 seara până la 7 dimineața, trei nopți în fiecare săptămână.
Toți banii pe care i-a câștigat în urma acestui loc de muncă i-a oferit copiilor săraci din școala administrată de el pentru a-și putea continua studiile în pandemie: de la alimente și plata facturilor până la rechizite și cursuri remediale, notează NPR, citat de Școala 9. După ce oamenii au aflat de implicarea sa, au strâns 195.000 de dolari pentru școală. Walmart a donat alte 50.000.
Câți bani vor pierde la salariu copiii care astăzi fac școală online
Henry Darby nu știa rezultatele studiului realizat în Marea Britanie care spune că un elev care n-a mers un an la școală din cauza pandemiei va pierde 40 de mii de lire din veniturile de-a lungul vieții. Per total, daunele cumulate ar putea fi de 350 de miliarde de lire sterline, ceea ce ar putea scădea nivelul de taxe și de impozite colectate de stat, arată studiul citat de BBC și preluat de Școala 9.
Cercetătorii arată că până în prezent s-au făcut investiții semnificative, 1,5 miliarde de lire sterline, în desfășurarea orelor remediale pentru copiii din mediile dezavantajate. Însă, precizează tot ei, finanțarea alocată este „mult prea scăzută comparativ cu gravitatea problemei”.
La scurt timp după publicarea acestor posibile costuri, un sondaj național a arătat că unu din patru adolescenți n-a primit ajutor din partea părinților pentru școala online când a avut nevoie, iar 40% nu au putut să-și stabilească o nouă rutină pentru învățarea de acasă, scrie The Guardian.
Imnul Chinei, în școlile din Hong Kong
În același timp, în Hong Kong, elevii din școlile primare vor cânta „cu respect“ imnul național, vor învăța despre poliție și Armata Populară de Eliberare că sunt „protectori” ai Hong Kongului, dar și despre cele patru infracțiuni principale din legea securității, inclusiv terorismul și secesionismul.
Orientările fac parte din legea securității pe care China a impus-o încă din luna iunie a anului trecut, după ce zeci de mii de oameni au protestat față de un proiect de lege de extrădare propus în 2019. Protestele s-au transformat în tot mai multe revendicări pentru democrație, dar și acte de violență ale poliției asupra protestatarilor, relatează Al Jazeera.
Întreaga selecție de știri internaționale despre educație, în selecția „Educația în lume” realizată de Școala 9.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!